Vänd på pannkakan när smeten har stelnat och fått färg på undersidan. Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix
Pannkakor är en maträtt som jag aldrig kommer att tröttna på för de går att variera i oändlighet. Med varierande tillbehör passar de lika bra att servera till frukost eller kvällsmat som till lunch eller middag
Mjölkfritt margarin. Mjölkfritt margarin. Smält mjölkfritt margarin i stekpannan och börja stek, jag steker i ganska mycket margarin för då tycker jag stekytan blir bäst och det är ju inte så att margarinet går in i pannkakorna om man nu är rädd för margarinet 2,5-3dl mandelmjölk
)Min ena faster gjorde de här pannkakorna när jag var liten, med det tillägget att hon även hade i lite överbliven risgrynsgröt (och så var de inte gluten- och mjölkfria då heller förstås)
Till min panna passar det med en knapp dl pannkakssmet/pannkaka. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
200 g mjölkfritt margarin. Smält margarinet. Mäta upp upp de torra ingredienserna i en bunke. Häll i vattnet och det smälta smöret och vispa till en slät smet
Det var lite "pickligt" att vända på pannkakan, och du behöver en bra, riktigt böjlig stekspade. Som jag berättade igår, så fick jag inspiration till de här pannkakorna när jag ramlade på en flaska blåbärssirap
Mjölkfria pannkakor på vetemjöl blir lätt lite smaklösa… På havregryn blir de mycket bättre. Hetta upp fett i en stekpanna och häll ner smet (ca 1 dl per pannkaka)
Smöra en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1/2 dl smet per pannkaka. Så här gör du. 20 minuter. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.