Tillsätt resten av vätskan, salt, ev socker och det smälta mjölkfria margarinet. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Vispa först ner rismjölken sedan det mjölkfria margarinet och sist ägget. Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept som förgyller vilken helgfrukost som helst
Ibland får man testa något nytt, denna gången testade jag att göra äggfria chiavåfflor. Dessa pancakesen va verkligen supergoda och man höll sig mätt på dem länge, win-win helt enkelt
Då jag har två potatisbullsälskande ungar OCH dessutom är dom två våffelälskande ungar (plus en man som älskar potatis med än HåkanBråkan) så slår det här inte fel på något sätt här hemma - varken hos stora eller små
Smält margarinet och häll i den mjölkfria drycken. Jag har sett flera varianter på mjuka kakor med kokostosca som blåbärskaka, chokladkaka, kladdkaka och med en helt vanlig sockerkaksbotten
Jag minns från min barndom att de var lite peppriga och inrullade i florsocker-kristaller. Nuförtiden görs de med olika fyllningar och vill man skippa florsocker så kan man rulla de i sesamfrö, pumpafrö, solrosfrö eller annat frö som man vill, (men de blir inte samma utan sesamfrö
Mot slutet av koktiden på pastan dräller du i det mjölkfria gräddalternativet i lövbiffsgrytan. Här dansar vitlök med soltorkade tomater, vitt vin och chiliflakes
Fler tips på fyllningar (obs ej mjölkfria i recepten). Vi har slagit våra kloka huvuden ihop och tagit fram en smörgåstårta som passar alla oss som njuter av LCHF och Paleo
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Koka upp det mjölkfria margarinet, sirapen, sockret och kryddorna. Sedan tidigare ligger ett recept på pepparkakor på bloggen – men i helgen gjorde jag om hela receptet – och de blev så himlans goda
Glutenfria ochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag har vänner och familjemedlemmar som är just både gluten och mjölproteinintolerenta och därför känns det extra viktigt att kunna erbjuda bröd och kakor som håller för alla sorters önskemål
Ett väldigt enkelt och snabbt recept. Den första varianten är med banan och havregryn som grund och den andra med banan, kokosflingor och kokosmjöl (för en paleo och havrefrivariant)
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.