Hacka nöterna i lagom små bitar. Läg det i en skål och mät upp nutellan och nötkrämen. Blanda allt. Skär upp smöret och blanda ner florsockret och sedan efteråt sockret
Smält chokladen med smöret. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten
s medlemstidning buffe'. Lägg ett bakplåtspapper i en springform och sätt fast med ringen på formen. Låt kakan svalna i minst 2 timmar innan den serveras, gärna med ne klick lättvispad grädde
Så andra gången jag åt den nöjde jag mig med en mycket mindre bit. Smält chokladen med smöret. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen
Vispa resten av grädden tills den bildar toppar och rör ut med. 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl nutella 50 gram mörkchoklad friska syrliga bär Värm upp 1/2 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme
Tyvärr är terrinen inte speciellt lchf-vänlig (om du inte gör endast på mörk choklad), men jag gjorde vaniljkrämen och nöt och frökrispet utan socker (använde honung och sukrin melis) och serverade det med en hel hög björnbär, ljuvligt gott det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.