Hacka nöterna i lagom små bitar. Läg det i en skål och mät upp nutellan och nötkrämen. Blanda allt. Skär upp smöret och blanda ner florsockret och sedan efteråt sockret
Har du ingen termometer kan du göra ett kulprov, droppa lite av smeten i en skål med kallt vatten. Koka i ca 30 min på medelhög värme, rör om då och då. Saffranskolor med kokos ca 30 stycken 3 dl vispgrädde 50 g smör eller margarin 3 dl strösocker 1½ dl ljus sirap 1½ dl kokos 2 påsar saffran Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull
Jordnötskola. Smält karamellerna tillsammans med grädden i mikron tills all kola är smält. 1Jordnötskola220 g gräddkola (t ex werthers original) 2 msk vispgrädde 2 dl salta jordnötter
Vispa resten av grädden tills den bildar toppar och rör ut med. 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl nutella 50 gram mörkchoklad friska syrliga bär Värm upp 1/2 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme
Tyvärr är terrinen inte speciellt lchf-vänlig (om du inte gör endast på mörk choklad), men jag gjorde vaniljkrämen och nöt och frökrispet utan socker (använde honung och sukrin melis) och serverade det med en hel hög björnbär, ljuvligt gott det med
Lägg äggulorna i en skål som tål värme tillsammans med florsockret. Sätt bunken i en kastrull med kokande vatten och fortsätt att vispa tills skummet har blivit tjockt som en vaniljsås
IngredienserVattenmelonCantaloupemelonCitronsaftPistagenötterCitronmelissBovetekrispSå här gör duMängden du behöver per portion beror lite på hur morgonhungrig den som ska äta är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.