Den här smarriga mixade vitkålssoppan med broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppa med ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)
Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
Då var det återigen dags att koka soppa till en sjukling. Denna gång är det vår äldsta dotter som är förkyld och har fått besvärliga virusblåsor i munnen, så kallade afteblåsor, vilket gör vansinnigt ont
Av den anledningen har vi börjat experimentera mer med baljväxter. Efter att ha kikat runt på några olika recept för inspiration skapade jag detta receptet på veganska bönbiffar
Bönbiffar. Skölj kidneybönor och kikärtor, kör dom sedan i matberedare eller med mixerstav. Bönbiffar. Skölj de svarta bönorna och mosa dom försiktigt med en sked
Strimla squashen med en spirelli. Smaka av med salt och peppar. Älskar du vegetarisk mat. Då ska du hålla utkik på Nicklas Kokbok för om någon dag kommer jag ett berätta om ett projekt jag är involverad i
Blanda oljan med citronsaft, vitlöksklyftor, sambal oelek och lite salt och peppar. Skär tomaterna och äpplet i små tärningar, hacka rödlöken (salladslök går också bra)
Superfinhacka löken, ca 1x1 mm, blanda den med tomatkrosset i en skål. Tomatsalsa. Ett himla bra tacobehör om man vill lyxa till slentriantacosen på fredagsmyset, skippa burksalsan och blanda ihop denna själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.