De är mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta saker. Tillsätt. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. 1,5 dl vetemjöl (tillsätt mer om det behövs). Tryck ihop degen till en boll, plasta in den och låt den vila 1 timme i kylskåpet. Grädda kakorna 15 minuter i mitten av ugnen
Här hittar du mitt bidrag som jag gjorde i år till Utseende tävlingen =). I flera månader nu har jag provbakat massor av recept och mixtrat och haft mig inför smaktävlingen på Cupcakekalaset då jag vann med mitt bästa recept förra året så var det inte lika enkelt denna gången
Marängerna blir perfekt frasiga utanpå och aningen sega i mitten. Dessa chokladmarängkyssar passar verkligen att ge bort till någon som kanske bjuder på middag eller som man bara vill uppmärksamma lite extra
Här kommer mitt bidrag till Månadens Sötsak. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningen till krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar
(finns ingen svensk motsvarighet som är lätt att få tag på, men man kan göra egen genom att hälla i ½ tsk citronjuice i ½ cup ekologisk mjölk och låta det stå i fem minuter)
Jag fick även svara på lite frågor om mat och små kuriosa och i dag kom tidningen ut. Innan sommaren tror jag det var kontaktades jag av Expressens matbilaga "Mitt kök" om jag ville vara med i deras nya serie med större reportage om läsarrecept
Jag har i mitt arbete som kost- och näringsrådgivare, och även i mitt eget liv, hämtat inspiration från några olika kosthållningar, till exempel lågkolhydratskost, blodsockerbalanserande kost (GI), Rawfood, inflammationsdämpande kost, medelhavskost och att äta för optimal syra-basbalans
Salt och svartpeppar. De trogna läsarna minns kanske mitt besök på Scans slakteri i Linköping i början på mars förra året, där jag fick stycka en halv rapsgris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.