I våras gjorde jag en hasselnötsmarängtårta, som var lite grann tårt-versionen av en budapestrulle. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Ringla choklad över grädden och garnera med jordgubbar
Häll ut smeten i långpannan (med bakplåtspapper) och gör några långa ränder i smeten, då kan du rulla den lättare om du vill göra en Budapestrulle, om du vill ha den stor så blir det fina ränder på tårtan
Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Hoppas på sol idag/ kram Anna-Lena. Senare ska jag gå tillbakatill denna underbara vitsippsbacken och leta efter mitt linsskydd
Koka ihop alla ingredienserna till glasyren. Rör hela tiden tills den tjocknat. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper ( ca 20 x 30 cm). Grädda i 200 grader i 20-30 min (prova med sticka, hade min inne 25 min)
Jag och min syster hade ju åtagit oss att fixa tårta till alla, det blev marängbotten toppad med lemon curd och vispad grädde samt mängder med jordgubbar
Servera med färska jordgubbar. Till 8 portioner behöver du. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammansmed 1 msk av sockret. Vispa gulorna tillsammansmed 1 msk socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.