Jag får ofta frågan – vilket är ditt favoritbakverk. Jag svarar alltid – Brownies. Blondies är brownies som är gjorda på vitchoklad istället för ”vanlig” choklad
Jag har faktiskt aldrig bakat blondies förut, det är vad brownies gjorda på vitchoklad kallas. Med smak av vitchokladochpekannötter, till ochmed maken åt flera bitar och han brukar inte tycka om chokladiga bakverk
(Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Brownies/kladdkakamedvit glasyr och mörk choklad. Glasyren hör egentligen till en annan kaka men jag tänkte att det skulle passa utmärkt med en kladdkake/brownie-botten istället för en högre torrare kaka under
Här kommer ett recept på en riktig pralintårta medvitchokladoch karamelliserade pekannötter. Tårtbottnarna med banan gör tårtan riktig saftig och det är inget extra socker i ganachen förutom den vitachokladen så tårtan kändes lagom söt
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Kakan ska vara lite i kladdig i mitten när du tar ut den. ) Detta recept ska egentligen dubbleras och bakas i långpanna men jag nöjde mig med halv sats i en mindre ugnsform
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vitchoklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchokladoch saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.