Meeeeeeen så är det när man jobbar inom service och handels. Själv har jag svårt att begränsa mig till EN när man står och bakar men försöker samtidigt tänka att det är ju bara en gång om året det är jul
Men så fick jag ju en underbar överraskning i ett litet grönt paket på posten från snälla fina Amy. En matigare köttfärssås med rejäla bitar champinjoner och paprika blev det till middag, med tagliatelle och så tomater förstås
Fira in semestern med riktigt god mat, men det blev en annan överraskning, en mycket bättre. Jag hade tänkt att jag skulle överraska Jimmy med att möta upp honom utanför jobbet när han slutade och sen ta med honom ut och äta
Frittarna var gjorda av "Ölandspotatis", inköpt idag av skeppare Lars Lind som seglar till från Valdemarsvik till Öland varje höst och hämtar potatis, lök, saltsill, matjessill och löksill, som han sedan säljer längst ostkusten
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.