Vad passar inte bättre än klassiskt svenskt fika en ledig nationaldag som denna. Kanelbullar är ju bland det godaste som finns men också bland det segaste som finns att baka
Smuliga citronrutor. Hallå. Här kommer en långpannefavorit som ni måste prova i sommar. Smuliga på utsidan med krämig citronfyllning i mitten, låter väl hur gott som helst
Världens godaste glassliknande cheesecake hade vi också på fikabordet i helgen. Receptet kommer från en handskriven risig lapp min pappa fick av en kompis år 1989, uråldrigt alltså men still going strong haha
) Den här mintchokladtårtan med After Eight är helt hysteriskt god. Mintchokladtårta, 12 bitar200 g smör100 g choklad (70%)100 g After Eight-choklad (den klassiska, avlånga förpackningen är på 400 g)4 ägg2 dl socker1 tsk vaniljsocker2,25 dl mjöl1 msk kakao0,5 tsk bakpulverknappt 1 tsk flingsaltGlasyr50 g smör100 g After Eight-choklad4-5 droppar pepparmintsolja (finns på Apoteket)0,5 dl vispgräddeTillbehörnyvispad grädde att servera medfärska myntablad att garnera med15-50 st After Eight-bitar/plattorDet räcker att köpa en förpackning After Eight på 400 g, kan vara bra att nämna också. Mintchokladtårta, 12 bitar
Ingredienser Portioner. 16 bitar 200 g mörk choklad 200 g smör eller margarin 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g) Chokladglasyr 25 g smör eller margarin 1 dl vispgrädde 20 plattor after eight Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Mintchokladtårta200 g smör100 g mörk choklad, (70 %)100 g after eight choklad 12 bitar4 st ägg2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl2 msk kakao1 tsk bakpulver1 krm saltGlasyr50 g smör100 g after eight choklad, 12 bitar2 dl florsockerGarneringAfter Eight choklad runt omSätt ugnen på 175 grader Celsius
Fikabuffén på eftermiddagen var otroligt generöst tilltagen med både matiga alternativ som ostpaj, scones och laxsnittar och såklart en hel massa olika söta alternativ
Vill man inte ha miniversionen går det givetvis lika bra att göra normalstora cupcakes, men miniversionen passar ypperligt på fikabuffén eller när man bara vill ha sig en liten munsbit
2 ½. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en springform med smör. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smör i en tjockbottnad kastrull
Populärast på fikabuffén på me&i träffen var denna saffranskaka. Alla kanske längtade lite till julen. Men saffran går alltid hem och denna blev riktigt saftig och god, så god så att flera tog mer än en bit av denna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.