1-2 äggvitor350 g florsocker1 tsk pepparmintsarom( alt 1 till 2 droppar pepparmintsolja200 g mörkt chokladVispa äggvitan skummig och tillsätt lite florsocker och pepparminten
Denna veckan blir sista veckan jag jobbar med ekonomi. Mintchokladkaka. Ser iallafall väldigt mycket fram emot måndag och jag får återkomma med hur det går för min ekonomi-hjärna
Vispa ägg och sötningsmedel fluffigt. Låt kakan svalna och servera gärna tillsammans med vispgräde. Jag var så sugen på päron igår och bestämde mig för att göra en 80-talsinspirerad kaka (ni minns päronhalvor med after eight)
Servera eventuellt med lättvispad grädde. Låt glasyren svalna i ca 15 minuter och häll den sedan över den kalla kakan (jag gör detta med kakan i formen, men har inte din form löstagbar botten är det lättare att ta ut kakan först och sedan glasera)
Vispa ihop smör och strösocker med elvisp. I receptet stod det 12-14 kakor, så jag gjorde dubbel sats och här står jag nu med 88 kakor. 0,5 g saffran med 1 tsk starksprit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.