Mintchokladkakamedpolkaströssel 10 bitar 200 g rumsvarmt smör4 dl strösocker4 ägg3 dl vetemjöl1 dl kakao1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker100 g mörk choklad med mintcrisp100 g krossade Mariennekarameller1 msk smör2 msk ströbrödGlasyr. 100 g mörk choklad med mintcrispGarnering. 1 dl grovt krossade polkagrisarVispa smör och socker pösigt med elvisp. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter
1-2 äggvitor350 g florsocker1 tsk pepparmintsarom( alt 1 till 2 droppar pepparmintsolja200 g mörkt chokladVispa äggvitan skummig och tillsätt lite florsocker och pepparminten
Denna veckan blir sista veckan jag jobbar med ekonomi. Mintchokladkaka. Ser iallafall väldigt mycket fram emot måndag och jag får återkomma med hur det går för min ekonomi-hjärna
Vispa ägg och sötningsmedel fluffigt. Låt kakan svalna och servera gärna tillsammans med vispgräde. Jag var så sugen på päron igår och bestämde mig för att göra en 80-talsinspirerad kaka (ni minns päronhalvor med after eight)
Servera eventuellt med lättvispad grädde. Låt glasyren svalna i ca 15 minuter och häll den sedan över den kalla kakan (jag gör detta med kakan i formen, men har inte din form löstagbar botten är det lättare att ta ut kakan först och sedan glasera)
Vispa ihop smör och strösocker med elvisp. I receptet stod det 12-14 kakor, så jag gjorde dubbel sats och här står jag nu med 88 kakor. 0,5 g saffran med 1 tsk starksprit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.