Blanda mjöl och matfett i en bunke och avsluta med ett par matskedar iskallt vatten. Blanda rabarber och äppelbitar i en skål och krydda med socker, kanel
Kommer ni ihåg minipajerna som jag gjorde i påskas. Jag gjorde en variant med getost och inlagd grillad paprika och en variant med brieost och mango chutney och båda blev så väldigt goda
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Vispa upp 2 dl grädde rätt hårt och blanda detta med vaniljsås blandningen
På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Blanda socker och potatismjöl med den skurna rabarbern direkt i formen. Servera med vaniljsås. Smält matfettet i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Servera gärna med vispgrädde. Sååå god denna blev. Igår testade jag en ny kladdis. Eftersom jag har mycket rabarber och blåbär så varför inte göra då en kladdkaka
Minipajermedmedelhavssmak. Blandade lite lufttorkad skinka med purjolök och god ost idag, salt och gott till, de lite sötare sakerna som finns på glöggfesten
Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.