När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. I dag gör jag syltad ingefära och det mina vänner, det är jäkligt gott
Skölj och halvera frukten på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter
1. Skölj och rensa bären/frukten. 2. Blanda bär/frukt (stora bär delas) och sockret i en gryta. Tillsätt även kryddor, örter och annan smaksättning
• Mosa bären med en gaffel och låt svalna. Att göra egen sylt är väldigt enkelt och vi slipper massa socker och konstiga ämnen som det finns i matbutiken
Av bären jag köpte där gjorde jag en sylt med chili och mynta. Eller marmelad med chili och mynta. socker med pektin, blir det inte så stor skillnad eftesom sylten blir ganska tjock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.