5-2 diet

5-2 diet

  • 17 Recept
Stekt torsk på sparrisbädd med ärtskum

Stekt torsk på sparrisbädd med ärtskum

Sätt ugnen på 175°C. Lägg torsken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga torsken i ugen i ca 15 min eller till innertemperaturen är 56°C
Färsbiffar

Färsbiffar

Salta och peppra köttfärsen, blanda ner ett ägg och en hackad lök och blanda Forma till 8 st biffar Stek i ca 5-10 min tills de är genomstekta 8 st biffar
Rökt lax med sparris

Rökt lax med sparris

Stek sparrisen mjuk i lite smör. Strö på lite flingsalt. Servera med lax och färskost. 70 g rökt lax
Brieost och ­jordgubbar

Brieost och ­jordgubbar

Skölj jordgubbarna. Lägg upp jordgubbar och ost på ett fint fat. 70 g brieost. 100 g jordgubbar
Kycklingklubba med grönsaker

Kycklingklubba med grönsaker

Köp en färdiggrillad kycklingklubba eller marinera en själv och stek i ugnen. Skiva gurka och tomat. Servera kycklingen och grönsakerna på ett fint fat
Hamburgare med coleslaw

Hamburgare med coleslaw

Köp en färdig pannbiff eller hamburgare i delikatessen i mataffären. Rör ihop en coleslaw. Riv vitkål fint och riv moroten på grövsta sidan av rivjärnet
Bondomelett – 5:2-recept

Bondomelett – 5:2-recept

Ingredienser ½ hackad gul lök 1 tärnad kokt potatis, 100 g 1 tsk smör/olja ½ grillad röd paprika, 60 g (finns på burk) 50 g tärnad feta, 3 % 2 ägg 2 äggvitor 3 msk vatten salt och peppar 2 msk hackad persilja Servera med
Lax i folie

Lax i folie

Gör så här Sätt ugnen på 200°. Ansa och koka grönsakerna i saltat vatten ca 1 min och kyl ner
Sparrissoppa

Sparrissoppa

Gör så här Bryt av nedre delen på sparrisen. Skär av knopparna och koka dem i saltat vatten ca 2 min, ställ kallt och spara till serveringen

torskfilé med hackat ägg och räkor


torskfilé med hackat ägg och räkor

Stek torsken i smör, på medelvärme. Salta och peppra. Koka sparrisen al dente i lättsaltat vatten. Finhacka ägget och de skalade räkorna och blanda med dill
Lyxig omelett

Lyxig omelett

Ingredienser 2 dl strimlad purjolök. 1 liten tärnad röd paprika. 6 stjälkar grön sparris i bitar 
(spara topparna till garnering)
Kalvkotlett med bönratatouille

Kalvkotlett med bönratatouille

Ingredienser 1 msk olivolja. ½ hackad gul lök. ½ tärnad squash, 200 g. ½ tärnad gul paprika. 1 hackad vitlöksklyfta
Minihotdogs med syltad selleri

Minihotdogs med syltad selleri

Ingredienser 8 små korvar med hög kötthalt. Korvbröd. 10 g jäst. 2½ dl vatten. ½ tsk salt. 1 msk olja. 50 g grahamsmjöl
Kyckling på plåt

Kyckling på plåt

Ingredienser 2 kycklingklubbor à ca 225 g. salt och peppar. ½ msk olivolja. ½ tvättad skivad citron