Det här är en av mina bättre sockerkakor gott folk. Sockerkakan är naturligt glutenfri och förvandlas lätt till helt mjölkfri med mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna
Sockerkaka med smak av kanelbulle. Eftersom jag är av åsikten att kanelbullar blir SÅ mycket godare med kardemumma i så la jag till kardemumma i detta receptet
Jag vet inte varför jag så länge har undvikit att baka med denna favoritdryck. Den här saftiga sockerkakan innehåller både pulveriserade teblad och en skvätt bryggt earl grey-te och smakar alldeles … alldeles … underbart
Här kommer ett recept på en enkel, men ändå lite lyxig sockerkaka med glasyr. SILVIAKAKA2 ägg2 dl socker2 dl mjöl2 tsk bakpulver1 dl vattenVispa ägg och socker poröst
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Annars är ett tips att köpa senaste numret av Mat&Hälsa – där de bjuder på en massa fina recept (däribland mina egna tårtrecept – tips inför midsommaren)
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.