Dagens recept är just nu ett avminafavoritrecept, det blev så himla gott. Har dessutom lyckats dra på mig nackspärr så vetekudden är min bästa vän just nu
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Njut nu av ännu en dag i solen. Gjorde dessa chokladbollar i helgen. )1 dl kesella3 dadlar1/2 dl mandel2 msk kakao Vahlrona 1/2 dl havregryn1 tsk kokosoljaEv lite honungLite vatten om den blir för tjockKokosflingorKör mandeln i blender, blanda ner urkärnade dadlar
Rulla bollarna i chokladströssel och har de inte ståt i kylen så låt de stå där minst en halvtimme. Dessa chokladbollar är en grymt god kombination av Delicato och dammsugare, med andra ord en riktig smakrik chokladboll
Min man var hemma i Stockholm i ett ärende tidigare i veckan, och passade då på att titta in hos Sandströms för att köpa några av deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
Efterrätt ⁄ ReceptChokladbollar med smör, kaffe och massor av kokos. Perfekt att baka med barnen, allt i en bunke och alla kan hälla ner ingredienserna i bunken oavsett ålder
I originalreceptet ska det vara roquefortost men jag använder prästost och så ska det vara endiver i - det har inte jag i min och jag använder andra salladssorter än originalet
Det visade sig att mitt pass inte gick ut förrän nästa år så istället för att gå till Polisen ställde jag mig i köket och rullade ett gäng nyttiga chokladbollar som jag tänkte ta med till jobbet och bjuda min adoptivgrupp på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.