Ta bort skinnet från kycklingbitarna, dela brösten i mindre delar, dela även låren. Idag blir det en mustig gryta med kyckling, vin och örter som sprider en ljuvlig doft i köket
Skala potatisen och skiva den tunt. Skölj och skiva purjolöken. Rör ner ost och kryddor. Blanda kasslern med potatis och purjolöksblandningen i en smord form
Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen (med plastfolie över eller i en burk med lock) och börja sedan med skinkröran
Skär potatisen i mindre bitar. Hej och Glad Påsk på er såhär i efterhand. Dagarna har verkligen sprungit förbi här och gäster och familj har nästan avlöst varandra
Är de håra och knapriga är de klara, annars stoppar du in dem någon minut till. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Idag valde jag att krydda min potatis med olivolja, rosmarin och flingsalt. Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket och med enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. Baka i ugnen i ca 15 minuter. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.