Minpappa är helt galen i denna dessert. ställ in i frysen minst fyra timmar. Alltid när vi pratar om någon dessert kommer kommentaren ”lite fräsch tårta kanske” Egentligen skulle jag väl kalla detta limepaj
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 º i ca 40 minuter. Gör vaniljkrämen och låt stå i kylskåp 10 minuter. ett tips är att låta tårtan så så här i kylskåpet 1/2 - 1dygn så att fyllningarnas smak går in i bottnarna
För att tårtan inte ska bli för torr, tog jag lite saft på alla bottnar innan jag garnerade den. Jag avslutade med att ta grädde på hela tårtan, skrev "Glad Påsk" med gul karamellfärg, satte på gula kaniner och sedan lite silverkulor
Ibland vill jag testa lite nya kombinationer och denna gång var det mina kollegor som fick smaka. Den här tårtan är gjord på ljusa bottnar fyllda med en lite "kryddigare" rabarberkompott samt vitchokladmousse, täckt med grädde och jordgubbar
Raw chokladtårta. Då är den här tårtan för dig. Rawfoodtårta med blåbärsmousse. Som en midsommardröm med en härlig len blåbärsmousse på ekologiska svenska bär och en botten av pecannötter blir det här till den perfekta sommartårtan
En nötig tårta med en fantastiskt god chokladglasyr uppepå. Tårtan är mjuk med mycket nötsmak i botten och glasyren blir seg, kolig, lite nötig och helt underbart god
För ungefär två år sedan gjorde jag min allra första dekorerade tårta och efter det fick jag mersmak och det har bakats en hel del i köket här hemma sedan dess
Inser att min lilla kille börjar bli riktig stor. Du behöver absolut inte baka någon tårta till mig. Nu råkar jag veta att min son älskar cheesecake och han älskar popcorn
Att baka denna tårta går otroligt fort. Jag la grädde i mitten av tårtan (ingen bild på detta tyvärr). När du har dekorerat färdigt din tårta så är det dags för det "svåra"
Kokta blir nudlarna gråa och ser inte alls aptitliga ut, så min väldigt goda middag idag (currydoftande quorngryta med bovetenudlar) såg inte speciellt smarrig ut, tyvärr, men som minpappa alltid brukar säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.