Jordgubbsmoussetårta med mer eller mindre vit chokladmousse. Ställ formen i frysen minstfyra timmar. Recept Mandelbotten300 g mandelmassa2 ägg1. Grädda i ca 20 minuter 175°. Låt svalnaRecept Jordgubbsmousse5 st gelatinblad500 gr jordgubbar3 st äggulor2 dl florsocker6 dl vispgräddeGör så här. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Recept Marängbotten3 äggvitor1 1/2 dl strösocker1 droppe ättika. Recept vit chokladmousse 3 dl vispgrädde200 gr vit choklad2 st äggulor
Bakade en nötmarängtårta fylld med grädde, mandarinklyftor och jordgubbar till min sambo stora förtjusning, han gillar marängtårtor som Budapestrulle och Pinochiotårta allra bäst och här gjorde jag samma tårtbotten som man använder till Budapestrulle fast jag gjorde den som en rund tårta istället för att göra den till en rulle
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Läsaren Irene efterfrågade mina mest klickade recept. Så jag loggade in på Google Analytics och kollade in statistiken över mina mest besökta inlägg under dom senaste fem åren (jag ville inte gå alltför långt bak)
Då tror jag den här blandningen jag gjorde på två recept kan passa er, det är en chokladkaka som nästan är som en kladdkaka med en glasyr som brukar finnas på traditionella kärleksmums
När "isen" stelnat helt kan man försiktigt knacka sönder flaket i mindre bitar. Ser ofta att många frågar efter receptet på hur man gör ätbar is som är väldigt populärt på just Frost tårtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.