Mormor Ann-Kristines nötkakor 80 gram socker2 hg malda nötter2 hg mjöl2 hg margarin1 tsk bakpulver Blanda samman alla ingredienser och rulla till små bollar, platta till lite
Min mormor var den snällaste människan som vandrat på denna jord tror jag. Jag saknar henne väldigt och min dotter fick sitt namn efter henne för att visa hur mycket hon betydde för mig
Och mitt minne svek mig aldrig. Vänta någon minut innan du stjälper upp kakan. Häll smeten i formen och baka ca 60 min tills kakan fått fin färg och känns torr när man provar med sticka
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen. Limpor 25-30 minuter längst ner i ugnen 5 dl vatten
Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.