3-4 minuter
Ta upp och skölj i kallt vatten. När de svalnat något, skär av ett lock och gröp ur zucchinin med en sked, spara köttet. Bryn lök och vitlök i lite olivolja tills det blir glansigt och mjukt. Lägg ner zucciniköttet och låt steka med tills allt fått en gyllenebrun färg. Låt svalna. Rör ner övriga ingredienser , krydda och fyll zucchiniskalen med röran. Lägg zucchiniskalen i en ugnsfast form. Ringal över lite olivolja. Täck med aluminiumfolie och grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 30 minuter Ta av folien och grädda ytterligare ca 15 minuter Serveras varm med en fräsch sallad. Jag ska äta sallad gjord på babyspenat, ruccola, isberg, tomater, lök och en vinegrett.
2013 Av:
Mias mat- och bakblogg Kategori: ägg, Medelhavskost, Recept, vegetariskt
Spiskummin. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. Ställ in i 225°C i cirka 15-20 minuter. Ställ in ytterligare 5 minuter
Men nu kurrar min mage på bra här så dags att göra mat, tur det går fort. Jag tror att jag åt denna lunch förra veckan och jag kommer göra nått liknande idag, dels för det är så jäkla gott och dels för det går så himla snabbt att trolla fram den
Späd ev med vatten under kokningen och tillsätt zucchinihacket då några minuter återstår. Tillsätt tomater, buljongtärning och tomatpuré och låt koka ca 10 minuter. Fyll zucchiniskalen med köttröran, strö över ost och gratinera i ugn 10 minuter
Av halva zucchinin lagade fru M till en fantastiskt god middag i måndags i lite "man tager vad man haver"-stil, den fylldes och ugnsgratinerades och det blev som sagt hur gott som helst
Min vardag,. I dag delade jag en zucchini, gröpte ur den och fyllde den med härlig köttfärssås, smaksatt med tomatpuré, pressad vitlök, salt, svartpeppar och färsk timjan samt färsk basilika
Här har vi en enkel, smarrig och nyttig lunch som du kan koka ihop på 10 min. Till det hade jag spenat, paprika och gurka samt lite grönkål som jag körde 5 min i ugn så de blev knapriga. Morötter och broccoli behöver bara 10 min ungefär i ugnen också
Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Men vilket otroligt decennium det varit, så glad och tacksam att jag nått ut till så många med mina tankar om hälsosam mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.