Skär fisken i mindre bitar. Bryn den i smöret i några minuter. Tillsätt den finhackade löken och den strimlade purjolöken och låt puttra ett par minuter
Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta. Fräs vitlök och purjolök 2-3 minuter i olivolja i en stor kastrull eller gryta. Fräs ytterligare 1 minut. Fräs ytterligare 1 minut. Låt småkoka under lock ca 30 minuter, tills potatis och morötter är mjuka. Låt stå med lock ca 8 minuter, tills fisken är klar. Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter
Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs ytterligare någon minut. Jag har länge varit sugen på en riktigt god och värmande fiskgryta och passade därför på att laga denna smarriga grytan efter jobbet idag
)Min familj gillar "såsiga" maträtter så därför blev det mera sådant i minfiskgryta. Låt sjuda några minuter så fiskbitarna blir genomkokta och krydda med svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.