Att svänga ihop kärleksmums och vallmokaka är sin sak men att göra matbröd är en annan femma. Den som följt denna blogg vet att bakning aldrig riktigt varit min grej
Vänd en gång i buljongen. Jag vet, för jag och min sambo spenderade en helkväll där och försökte övertyga innehavaren att byta stil och köra genuint spanskt
Min pappa är likadan. Synen är det första sinnet man använder. Å andra sidan, om man jämför hur kokböcker och rätter var upplagda förr kan jag tycka att det går till överstyr med minimalistiska upplägg och droppar av sås
I går var jag på visit hos min goa vän Sandra. 1 liten gul lök2,5 dl gräddeca 2-3 dl vatten 1 dl Créam fraiche1/2 dl riven cheddarost 3 msk fin riven parmesan (jag använde färdig riven ur påse)Hönsbuljong, (utan E ämnen helst)Créam fraiche till att klicka i soppan. Koka ihop ca 15 minTillsätt den sista Créam fraiche och smaka av med peppar o salt
Kyliga vita vinter dagar när det viner i väggarna och blåsten där ute ser till att vår fyrbenta vän drar in sin nos snabbt och väljer att vända om in i värmen
Red av och koka ett par minuter. miniplommontomater. Stek klart köttetpå låg värme, ca 10 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter. Gratinera i 15 minuter
Om du använder kycklingfilé dela dessa i större bitar. Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars. Ett tips är att steka biffarna så dom får en fin och gyllene yta och sen låta dom gå klart i ugnen (125 grader) Biffarna är klara när dom släpper i från sig vätska, då blir dom saftiga och fina (svårt att säga exakt tid)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.