Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Dels berättade Markus om kastruller som fått slängas efter kinuskikoket och dels berättade en del blogginlägg om svårigheter att få kinuskin till rätt konsistens
150 g socker. 150 g glukos. 150 g vit choklad. 100 g kondenserad mjölk. 11 g gelantin. Sen delade jag upp i 3 byttor och färgade med olika färger. 150 g socker. 150 g glukos. 150 g vit choklad. 100 g kondenserad mjölk. 11 g gelantin
Till min stora förvåning var köttet riktigt gott. Dagen till ära, första dagen på W30. 1 dl äppelcidervinäger. 1 gul lök. 1-2 msk honung (nej, inte något sådant alls). 2 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning (hittade sockerfri buljong på hälsokosten. 1 msk paprikapulver. 1 msk liquid smoke (kan uteslutas). Hade i ca 1. 1,55 kg entrecote (kommer ta nåt annat nästa gång, det var så mycket fett i, jag klarar inte det). 1 msk vitlökssalt. 1 msk sellerisalt. 1 msk löksalt (hittade inget sådant, så jag blandade lökpulver med vanligt flingsalt). Min19-åige son kom till och med upp och tackade för maten och gav mig lite nackmassage. 1 dl äppelcidervinäger. 1 gul lök. 1-2 msk honung (nej, inte något sådant alls). 2 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning (hittade sockerfri buljong på hälsokosten. 1 msk paprikapulver. 1 msk liquid smoke (kan uteslutas)
Eller minförsta mer klassiska fiskgratäng men ändå inte, hihi. Två av tre barn tyckte den var god och min fästman gillade den, så jag är nöjd Nästa gång jag gör denna använder jag mig av en större form och ½ sats sås till
SOYAMARINERAD LAXSASHIMI MED SESAMFRÖN, CITRONMAJONÄS OCH PICKLAD GURKA 4 pers ca 1 tim ink marinering 600 g fin lax i fyra bitar (ska ha varit fryst i minst två dagar innan du tillagar den) 1 dl japansk soya 2 msk mirin japanskt risvin 1 msk socker 1 dl blandade sesamfrön 1 skalad och fint skivad gurka 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 fint skivad röd chili en nypa salt 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2. 5 dl matolja salt peppar saft från citron 1 dl soya 1 msk sesamfrön GÖR SÅ HÄR LAX 1. GURKA 1. CITRONMAJONÄS 1. SESAMSOYA 1. 1 t. 1 dl japansk soya. 1 msk socker. 1 dl blandade sesamfrön. 1 skalad och. 1 dl ättika. 1/2 fint skivad röd chili. 1 dl soya. 1 msk sesamfrön
Stick in en termometer i tjockaste delen av skinkan och täck den sedan med folie. Min mamma har alltid gjort ugnsbakad och det har alltid varit den godaste skinkan
Och extra sprött skal får man om man använder citronjuice istället för en del av vattnet. Brukar inte så ofta komma över denna eminenta bladgrönsak men den klår faktiskt smakmässigt (i mitt tycke) spenaten
och det vet man inte riktigt, kan tycka att många även de bästa slänger en del just på grund av det. En sak till som kan vara lite jobbigt, iaf första gången
Jag upplevde inga direkta problem med min magsäcksoperation de första åren mer än att om jag åt för fort eller för mycket så fick jag fruktansvärt ont och det slutade inte förrän jag kräktes upp allt
Mina croissanter blev ändå helt lyckade. min sista träkavel, sträckte nacken, men hej-. Tänkte bland annat på mina croissanter - ska de månne ha jäst över natten
Låt kakan svalna helt innan du tar bort formens kant och delar kakan på mitten. Om du har möjlighet baka gärna kakan några timmar i förväg och låt den stå i kylen och bli ordentligt sval innan du delar på den
Men jag tänkte att min syster skulle kunna få smaka brödet och hon tål tyvärr inte det. 1,5-2 dl riven rödkål (Chansade på mängden). 1,5-2 dl riven rödkål (Chansade på mängden)
sardell eller ansjovis. Tillsätt grädde, tomat och ansjovis eller sardeller, senap och muskotnöt salt. 1del av en rotselleri i väldigt små bitar. 1 palsternacka i väldigt små bitar. Stek den i ugnen på 250 grader i 15min. 1del av. 1 palsternacka. 15min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.