Äntligen - nu har jag testat att göra en egen marsipanöverdragen tårta. Eftersom det är påsk så, ja, naturligt fallet blev det en påskigt gul tårta, perfekt att bjuda familjen på under helgens påskfirande
När jag gör tacofärs brukar jag oftast krydda den själv med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipulver men jag har länge tänkt göra en färdig kryddblandning för att göra det enklare när det ska stekas färs
I originalreceptet ska det vara roquefortost men jag använder prästost och så ska det vara endiver i - det har inte jag i min och jag använder andra salladssorter än originalet
) Jag älskar fil och müsli och jag gör oftast minegen müsli. Min müsli däremot är full av frön och nötter och rostas i ugnen för en knaprigt härlig känsla
För att tårtan inte ska bli för torr, tog jag lite saft på alla bottnar innan jag garnerade den. Jag avslutade med att ta grädde på hela tårtan, skrev "Glad Påsk" med gul karamellfärg, satte på gula kaniner och sedan lite silverkulor
Ibland vill jag testa lite nya kombinationer och denna gång var det mina kollegor som fick smaka. Den här tårtan är gjord på ljusa bottnar fyllda med en lite "kryddigare" rabarberkompott samt vitchokladmousse, täckt med grädde och jordgubbar
Raw chokladtårta. Då är den här tårtan för dig. Rawfoodtårta med blåbärsmousse. Som en midsommardröm med en härlig len blåbärsmousse på ekologiska svenska bär och en botten av pecannötter blir det här till den perfekta sommartårtan
Lättlagad, god och även populär hos mina barn. De er sikkert färdige efter 30 minutter –men jeg steger dem glad i 45. 5- 10 minutter för de skal ud af ovnen hældes fløden ved
En nötig tårta med en fantastiskt god chokladglasyr uppepå. Tårtan är mjuk med mycket nötsmak i botten och glasyren blir seg, kolig, lite nötig och helt underbart god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.