Äntligen - nu har jag testat att göra en egen marsipanöverdragen tårta. Häll smeten i en form med avtagbar kant, cirka 22 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter, tills kakan är helt "torr" och fast. 30-40 minuter
Recept från min bok “Paleo – Naturlig mat & livsstil”. Här kommer ett recept på egentacokrydda som är ett enkelt sätt att slippa onödiga tillsatser som finns i påsvarianten
I originalreceptet ska det vara roquefortost men jag använder prästost och så ska det vara endiver i - det har inte jag i min och jag använder andra salladssorter än originalet
) Jag älskar fil och müsli och jag gör oftast minegen müsli. Min müsli däremot är full av frön och nötter och rostas i ugnen för en knaprigt härlig känsla
Jag brukar visserligen köpa de ekologiska tacomix-påsarna så det blir inte en massa läskiga tillsatser, men de känns onödigt dyra och dessutom är de lite för starka enligt min smak
Rekommenderar verkligen att göra egentacokrydda istället för att köpa färdigt i påsar, blir mycket billigare och så är det ju roligt att säga att man gjort den själv
Lättlagad, god och även populär hos mina barn. De er sikkert färdige efter 30 minutter –men jeg steger dem glad i 45. 5- 10 minutter för de skal ud af ovnen hældes fløden ved
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.