Ingredienser Portioner. 4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dela broccolin i mindre buketter. Späd med vatten och buljongtärning och koka i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Gratinera högt upp i ugnen i ca 5 minuter
Dela broccolin i mindre bitar och skär stammen i mindre tärningar. Låt alltsammans puttra på låg värme i 20 minuter. Dela baconen i mindre bitar, stek därefter på högvärme i ca 3 minuter
Vi får se vad vi hittar på min man och jag. Här kommer min variant av soppan, mycket gott. Tillsätt broccolin (ansa om den är färsk) och låt det koka på medelvärme under lock i cirka 10 min
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Tillsätt broccolin och fräs någon minut. 1Fräs lök och vitlök i olivolja några minuter. Koka broccolisoppan i 5 minuter. 1Smaka av broccolisoppan med salt, vitpeppar, citronsaft eller vitvinsvinäger samt en nypa socker
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.