Blomkålssoppa är en perfekt förrätt eller varmrätt och LCHF för den som tänker så. Blomkål har blivit lite av en favorit för oss alla, och även Tommy som inte varit så förtjust i blomkål gillar det nu
Blomkålssoppa, 4-6 portioner1 blomkålshuvud1 liten purjolökolivolja1 grönsaksbuljongtärning1 dl vatten1 l mjölk1 dl mjukostsalt och pepparSkär ner blomkålshuvudet i mindre bitar och strimla purjolöken. Blomkålssoppa, 4-6 portioner
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det var länge sen jag lagade en god, mustig gryta. Det har blivit så galet mycket grillat sista tiden så när höstvindarna och regnet kom till ön blev jag sugen på att kocka ihop en gryta i köket
Den här kycklinggratängen föll verkligen Amanda i smaken. Vi vuxna tyckte också att den var god, även om vi i vanliga fall gillar mat med lite mer sting i
Mild och fyllig. Den här soppan har vad som krävs av en soppa när januarikylan har slagit till. Dessutom bryter sältan i bacon och parmesan fint mot den lena smaken
Smaka av med salt, vitpeppar och ett par droppar mild vinäger. En krämig och len blomkålssoppa kan vara den perfekt förrätten, den mättande lunchen eller den värmande middagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.