Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
Ca 6-8 portCa 1,5 kg högrev1 flaska (33 cl) porteröl1/2 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan6 st enbär6 st svartpepparkorn3 st köttbuljongtärningar2 stora vitlöksklyftor1 stor gul lökTill såsen. Det tar 1,5-2 timmar. Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn och låt såsen koka sakta i 3-5 minuter. Ca 6-8 port
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
-. -. -. P. o. r. t. e. s. k. i. l. g. y. a. ♥. 0. S. v. 1. 2. F. b. u. 5. ,. 7. R. c. p. V. d. I. n. h. ö. m. f. ½. j. å. /. G. ä. B. 3. 4. T. K. 6. L. H. 8. (. ). 9. z. N. E. U. D. k P. k g. d l
) Men detta är fortfarande ett favorit-stek-recept, för att inte tala om såsen - den är sååå god. Porterstek var den första steken jag vågade mig på att tillaga en gång för länge länge sedan
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.