Första advent närmar sig med stormsteg och äntligen får jag börja julbaka. Det är min första jul som glutenintolerant och det ska bli riktigt spännande att experimentera fram glutenfria recept på alla mina julfavoriter
Till ca 12st bullar. Smält 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min
7-9 dl glutenfri mix (ev något mer). Lägg russinen i blöt i teét (ca 1 timme). (Stöt under tiden ev saffranet själv i en mortel tillsammans med en sockerbit
Sätt ugnen på 200–225 grader. Lägg alla ingredienser utom fiberhusken och xantangummit. i en bunke. Vispa ihop allt med elvisp, eller med vingen till degblandaren i ca 5 minuter
Grundreceptet kommer ursprungligen från Annicake på baka. Jag tycker den här mängden vart lite för få lussekatter, så dubbla gärna mängden ifall du vill ha lite mer lussekatter
I morse bestämdes i alla fall att det måste bakas mer Lussekatter idag. 300 g glutenfritt havremjöl/eller mixa egna havregryn. 300 g glutenfritt havremjöl/eller mixa egna havregryn
Hej, hoppas du som är intresserad av glutenfritt knäckebröd har följt med på föregående inlägg. Här är knäckebrödet som jag gjorde idag, på jyttemjöl och provena havremjöl
Som om det inte räckte med alla lussebullar, lussekatter, saffransbrön, saffranskakor unt so weiter - här kommer ett recept till, fast ett glutenfritt sådant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.