Tänk på att bara tillsätta lite i taget och se hur degen utvecklas. Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet
Men jag har ändå tappat rösten nästan helt. Som tur är går det att göra inlägg ändå. Men fimpat har jag gjort för länge sedan, whisky dricker jag bara under hot (nästan) och karaoke är jag alldeles för feg (och tondöv) för
Då tycker jag att du absolut ska baka de här pepparkaksbakelserna med chokladfrosting. En sådan där litenmen naggande god historia som passar perfekt till den heta glöggen
medans vi väntar på snö och advent. -). 100 g rumsvarmt smör. 2½ dl strösocker. 2 ägg. 4½ dl vetemjöl (som jag bytte ut mot 3½ dl glutenfri mjölmix och 1 dl kokosmjöl)
” tänker du skeptiskt och nej, det är därför det kallas fejk…Men genom att tillsätta äggula och dragon får du en sås som smakar bearnaise och som du med gott samvete kan ta lite till utav utan att behöva tänka på att energiinnehållet i middagen skenar iväg helt åt skogen
1. Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i micron ca 30 sekunder. 2. Rör ihop majonäs och creme fraiche och ha sedan ner den micrade vitlöken
Men är man eller någon i familjen plötsligt paniksugen på nybakade buller så kanske de här Panikbullarna / Hastbullarna eller bara supersnabba Bullarna som blir som lite Muffins
Eventuellt salt också men det brukar aldrig behövas - buljong och ost ger så mycket sälta ändå. Rör om försiktigt då och då medan du fyller på med buljongen
Varför den inte heter witbier, som i Belgien, utan weissbier, som i Tyskland, är ett litet mysterium men hustrun och jag ville inte krångla så vi drack och höll käft
Okej de blev inte lika rena som om man skrubbat dem för hand, men vem orkar det när det är kilovis. Idag har jag fått ändan ur solstolen och fixat lite inför vårt midsommarfirande
Men kan panera med vanligt skorpmjöl eller vetegroddar om ni vill hålla den sunda linjen. Det är inte ofta som jag överaskar mig själv för jag vet normalt hur god min mat blir men wow det är allt jag har att säga för kycklingen var så krämigt och smakrik god att jag själv blev överraskad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.