Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja. Så rostad potatis, sallad, lammstek i god marinad på soja, olivolja och valfria kryddor och örter såsom chili, paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver
Potatisgratäng utan grädde. 6 st stora potatisar 1 silverlök 3 kvistar rosmarin 6 dl kycklingbuljong 25 g smör salt & peppar Skiva. 6 st stora potatisar
Skär potatisen i stavar. Potatisen ska inte spricka. mjölig potatis, ex Kung Edward. Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3
Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Skala och skiva potatisen tunt. Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. 1 kg potatis. Gratinera tills potatisen är mjuk, ca 45-50 minuter. 1 kg potatis
Koka potatisen och mosa med en klick smör. Blanda bacon, potatis, ost, hackad persilja, riven vitlök och hackad salladslök med den rivna osten (lämna lite till gratineringen)
Smöra en ugnsform och häll i potatisen. Hacka löken och blanda med potatisen. Häll det över potatisen. 800 g potatis. 1800 g potatis 1 gul lök 2 askar cantadouost basilika och vitlök, á 125 g 1 vitlöksklyfta ( kan uteslutas) 3 dl grädde 2 dl mjölk 3 tomater 1/2 köttbuljongtärning Riven ost Salt PepparSkala och skiva potatisen
4 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 800 g potatis 2 paket bacon (à 140 g) 2 dl lingonsylt smör eller margarin att smörja formen med Lägg till i inköpslistan
Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.