Servera melonsorbeten med hallonsirap, melonkulor & bär. Recept. Sweetkay. tors, 2013-10-17 11. 39. (0). Dela en halv melon i fyra delar, tag bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar
1. För fyra portioner. dela en melon i fyra delar, tag bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Mosa i mixer och blanda sedan melonpurén med 2½ dl florsocker
Mosa melonköttet tillsammans med citronsaften (ev i en liten mixer). Äggvitorna vispas till hårt skum med akaciahonung och vaniljkorn och blandas sedan med det mosade melonköttet
Melonsorbet. Koka vatten och socker tills sockret löser sig. Låt lagen kallna. Skär melonen i skal- och kärnfria bitar och kör i matberedare eller mixer till puré
Koka vatten och socker så att sockret löser sig. Låt sockerlagen kallna. Kör melonen i bitar - utan skal och kärnor - i matberedare eller mixer till puré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.