Lavare e mondare le melanzane. Altreinformazioni. Se durantelacottura le melanzanerisultano troppo secche, coprire con un coperchio e abbassarelafiamma
MelanzaneallaParmigiana är en nyttigarevariant på lasagnekanmansäga. Istället för attanvändapasta som lasagneplattoranvänderman sig avskivadaubergine som verkligen gifter sig med den smakrikatomatsåsen som stått och puttrat med örter
Här ett recept på gott behör till grillat, i det här fallet till marineradgrillad kyckling. Egenlagadtomatsåsvarvas med aubergine, färsk vitlök, mozzarella och parmesan
Nu kommer en rätt som varken är dansk eller svensk. Snarareitaliensk…kanske. Men den hör hemma på den här bloggen eftersom den kan gå in under kategorinvardagsmat
Så smakfull, förhöjer vilken måltid som helst. En god grönsaksrätt med lite bröd och rostade frön eller nötter, men som även passar till kött eller kyckling avolikaslag
Melanzane à laparmigiana. Tomatsås. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen
Gör tomatsåsen under tiden. Hackabasilikabladen och rör ner dem i såsen. Torkaavaubergineskivorna med ett hushållspapper och lägg dem på en plåt, ringla över lite olivolja
Skivaaubergine på längden i centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt. Salta och låt stå en timme. Häll avallt överflödigt vatten från auberginen, ringlaolivolja över skivorna
Silaav och låt svalna (kangörasdageninnan). Smula ner brödet i en skål, tillsätt alla ingredienser (kläm ut vätska ur auberginen först), peppra efter smak
auberginer, buffelmozzarella, melanzanepamigianaolivolja till stekning. Ni har väl inte missat Hugh FearnleyWhittingstall och hans serie the River Cottage från Devon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.