Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Blanda sedan ner det i degvätskan. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar
Idag fick jag iallafall till ett besök i Ullared och fick fyllt på skåpen här hemma med diverse bra-ha-grejer, å sålite hink och spade och diverse trädgårdsleksaker för grabben
Grönsakerna ska fortfarande vara knappriga, sådet ska inte stekas med länge. Jag hittade receptet i tidningen buffé och det är som vanligt väldigt välkommet här hemma med asiatisk mat
Syrlig skinkpaj med broccoli (en lite större paj). Vi bakade en paj och en kaka som vi hade med oss. Tycker att det blev väldigt god och lite syrlig smak
Gör så här. Fick testa Arlas nya Creme Fraiche med smak av ingefära och chili. Gillade verkligen kombinationen av räkor med fräsch smak av ingefära, chili och lime
Vi grillade kyckling med mango och ananassalsa, det är en konst att grilla, många kan faktiskt inte få till en genomstekt, god, grillad kött eller kycklingbit men min man är riktigt duktig på det
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
I kombo med dill och färskpotatis har vi ett trevligt tillbehör som kanske för tankarna till varmrökt fisk, men det var en höjdare till salt, lufttorkad skinka också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.