Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. 11 liter kokande vatten ½ vitkålshuvud 1½ dl solrosolja eller annan matolja 5 msk vitvinsvinäger ½ dl vatten 1 msk strösocker 2 msk oregano 2 tsk salt 1 krm finmalen svartpepparStrimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat
(Jag brukar även ta med det fett/kött som blir över när jag putsat köttet som ska vara till, det ger lite extra smak) Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock
Mixa såsen slät och häll upp den på flaska eller burk medan den fortfarande är varm. Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
Vill man sätta lite extra piff på kladdkakan kan man dekorera med sina favoritchokladstänger. Vill du att chokladen smälter lite så lägg på chokladen medan kakan är lite varm
Blanda resten av gräddfilen med färskosten och bred på det på tårtan, på sidorna och uppe på. Blanda 3 dl gräddfil med majonnäsen, dela upp blandningen i tre skålar. Ät och njut //Kryddan 5 dl gräddfil
Sen penslade jag rullen med smält choklad och strödde på lite kokos. Extra gott. 25 Jan. 06. 39. 0kommentarer. Hade lite chokladbollssmet över så jag testade en ny variant
Hetta upp en stekpanna med smör. Grädda tjocka, små pannkakor på medelstark värme. För att få dem mindre än vanliga amerikanska pannkakor, så tar du ca 2 matskedar med smet och vänd ner i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.