Var lite försiktig med ingefäran, kör gärna i lite i taget på slutet, mixa och smaka av. Definitivt något för er som vill starta dagen med en riktigt nyttig och god energi-smoothie med sting
Att rosta grönsakerna gör dem något sötare i smaken vilket blir riktigt gott i en soppa. Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta är perfekt mat för ‘sweater weather’ en solig såväl som en regnruskig dag
” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg och en hel del fullkorn inget hälsobröd, då det samtidigt innehåller ganska rikligt med socker, mycket mer än i de flesta andra industritillverkade matbröd även om det ofta finns mycket dolt socker i andra varianter av industribröd också
För att känna skillnaden på din egengjorda pasta & den man köper rekommenderar jag att bara äta den som den är först, eller med lite riven ost & olja på
Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Tänk bara om jag kunnat få med mig mortlarna, skärbrädorna och känna det toscanska renässansstengolvet som jag barfota stod och mortlade pesto på i somras…
(De har delat med sig förr, här är berättelsen om hur jag fick receptet på deras valnötsbröd. De gånger jag velat baka med vetesurdeg har jag helt snabbt rört ihop en med hjälp av lite rågsurdegsgrund
Vi går igenom recept, ingredienser och tekniker för att ge svar på det du behöver veta så att du enkelt klarar julstöket med en massa gott och hälsosamt att bjuda på
Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
Men vi hoppar över blandfärsen & kör på en mör & fin flankstek & en variant med färsk tonfisk. Det finns mängder med goda ”texmex”tillbehör, men jag har valt ut de två som man absolut måste ha med
Hälften av bullarna penslade jag med ägg och strödde pärlsocker på, och den andra hälften penslades med smält smör efter gräddningen och så doppade jag dem i strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.