Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker
Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen. 1MazarinformarSmörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl. 1Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt potatis, mandelsorterna och vetemjölet blandat med bakpulver
Fyllningen görs enkelt med färdig mandelmassa. Fika går alltid hem tycker jag, förkylning eller ej… Här hemma är mazariner en favorit så jag tänkte att det var dags att delge er mitt goda recept på detta bakverk
Fyll formarna till två tredjedelar medmazarinfyllningen, använd sprits eller sked. Så efter att ha köpt hem ingredienser slog vi slag i saken förra helgen när vår dotter var med farmor och farfar på Cirkus
Lägg rabarberbitarna i en kastrull med socker, ev lite vatten, kardemumma och citron. Krossa digestivekex i botten på fina glas, varva rabarberkompott och cheescakekräm, avsluta med digestivesmulor och dekorera med bär
Om mazarinerna blir bulliga kan du vända dem upp och ner på en plåt medan de svalnar. Torka dem ordentligt och mal dem därefter tillsammans med bittermandlarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.