För. 4 personerIngredienser. 2 msk margarin140 g purjolök strimmlad2 msk vetemjöl1 l vatten2 st fiskbuljongtärningar400 g kräftost (typ kavli)1 burk färdigskalade kräftstjärtar, spara ett par att garnera med… eller köp extra om man ska ha den till förätt
Hacka paprikan och schalottenlöken. Bryn färsen och pressa i vitlök och lägg i schalottenlöken. Krydda med lite grovmalen svart peppar och salt och tillsätt 1 tsk chilipulver (ta mer om du vill ha den "het")
Sätt ugnen på 225 grader. Gett långt snitt i mitten på varje kycklingfilé. Fyll snittet med ost. Lägg fileérna på varsin bit folie (lagom stor att göra ett paket av)
Blanda ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Picka pajskalet och förgrädda i 225 °C ca 10 minuter i mitten av ugnen
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Obs, inte för hårt, gärna lätt fluffig. Tag marängbottnarna, en i taget, lägg på glass så det täcker hela botten
Idag har jag bakat knäckebröd av samma recept som jag använde till julens knäcke. Grunden kommer från Mannerströms julkokbok, men jag har ju såklart ändrat lite
Här kommer då ett lite haltande recept på laxen som jag utlovat. Av någon anledning har jag bara antecknat bristfälligt så tyvärr kan jag inte ge exakta mängder av allting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.