Så även kvällens variant med bacon och tonfisk (. Ovanpå det en bottenredd gratängsås med mellangrädde, mjölk, ost, gul lök, persilja och tonfisk - kryddad med salt, svartpeppar, vitpeppar och cayennepeppar
Fiskgratäng kan verkligen vara jättetrist (läs. Dessvärre tror jag de flesta tyvärr förknippar fiskgratäng med kategori ett – men det tycker jag ni ska förflytta till kategori två nu genom att testa detta enkla recept som verkligen har det där lilla extra
I slutet på 80-talet blev jag bjuden på en pastasås som var gjord på tonfisk, kräftstjärtar och curry. Lägg 1- 2 burkartonfisk (den i vatten -inte den i olja = dålig olja). 1- 2 burkartonfisk (den i vatten -inte den i olja = dålig olja)
Som barn avskydde jag fisk. Ja fisken har gjort en helomvändning i Gourmetmorsans liv. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Lägg i fisken och lägg skivor av mozzarella på fisken. Blanda ihop såsen och slå den över fisken. Den här goda fisken åt jag för första gången för ca 2 veckor sedan och i söndags lagade jag den själv. 400 g fisk (torsk eller annan vit fisk). 1 fiskbuljongtärning. Sätt in i fisken i 200 grader i ca 30 minuter. Kram 400 g fisk (torsk eller annan vit fisk). 1 fiskbuljongtärning
6 portioner tonfiskgratäng. 2 burkar tonfisk i vatten (även tonfisk i olja funkar bra). 6 portioner tonfiskgratäng. 2 burkar tonfisk i vatten (även tonfisk i olja funkar bra)
Idag blev det en hejdundrans god middag, en fiskgratäng gjord på torsk, mums. Nu var det tisdag och om några timmar onsdag, just nu består dagarna av mycket jobb och jag börjar längta till semestern som är vid jul
Jag testade för första gången att göra tonfiskbiffar tillsammans med bulgur idag. Tonfiskbiffar (3-4 stycken). * 75 gram tonfisk (avrunnen vikt). 75 gram tonfisk (avrunnen vikt)
Häll av vattnet från tonfisken i en skål. 2 brk Tonfisk i vatten1 gul lök2 tsk Curry2 msk margarin3 msk Vetemjöl4 dl tonfisksspad och vatten 1 fiskbuljongtärning1dl Milda matgrädde 4%2-3 del djupfrysta ärtor1 gul paprika1-2 tomater Beskrivning. Låt koka 5 minuter Lägg i Tonfisk, och ärtor och låt det bli varmt. 2 brk Tonfisk. 4 dl tonfisksspad och vatten. 1 fiskbuljongtärning
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök