Och eftersom det i princip är tre olika rätter så blev det en hel del disk av det här. I veckan som gick testade vi en ekologisk vegetarisk matkassefrån Mat & Ro
Blev en hel del shopping, god mat, träffade vänner och ett afternoon tea besök på The Ritz. Fick en London-weekend av min söta fästman i födelsedagspresent i slutet av förra året
) Här finns allt från begagnade skor till friterade insekter. Så kul att ni uppskattar resebilderna, vi tycker själv det alltid är lika intressant och kul att se andras foton och läsa om deras resor, speciellt när det involverar mat i någon form
Ugnsbakad högrev med tomat, salvia och vitlök samt parmesanpotatispuré och rödlökDessert. Jag handlade med mig dadelbalsamcreme, som är en stor favorit och så ska jag testa sherryvinäger
”Men jag använder inget avfettningsmedel, jag bara spolar av gruset” – och det är nästan värre, för då finns det inte ens ett nedbrytbart ämne som fångar upp gifterna på bilen, kopparpastan från däcken, bromsbeläggens avlagringar…det här är otroligt aggressiva, långlivade och mycket spridningsbenägna miljögifter
Jag är absolut inget proffs och det finns många därute som är mycket mycket bättre än mig på grillning och barbeque men kanske kan jag ändå lite mer en medelsvensson och har litegrann att lära ut
Pasta med Tonfiskröra Du behöver300 g tonfisk2 dl creme fraiche½-1 purjolök2 ½ msk johnny's senap1 msk oreganoev. 2 dl creme fraiche. 2 ½ msk johnny's senap
I mixerkannan gick blancherade nässlor, torrostade solroskärnor, det gröna från stjälken av en vitlök, solrosolja, parmensankrydda samt salt och mortlad svartpeppar
Smält margarinet i en kastrull på svag värme och lyft bort den från plattan. FiskgratängDu behöverFisken400-600 g djupfryst torskfiléer eller liknande2 krm salt1-2 tsk knorr fiskkryddaPotatisen500 g kokt potatis1 dl mjölk1 st äggula½ tsk salt1 krm vitpepparGratängsås3 msk margarin3 msk vetemjöl2 dl mjölk1,5 dl vatten½ fiskbuljongtärning4 msk matlagningsgrädde2 st äggulor2 krm salt1 krm vitpepparGör så härSätt ugnen på 200 grader och smöra en ugnsform. 2 krm salt. 1-2 tsk knorr fiskkrydda. 2 dl mjölk. 2 st äggulor. 2 krm salt
Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.