175 g smör4 ägg6 dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver8 msk kakao2 tsk vaniljsocker2 krm salt. Toscasmet75 g smör2 dl strösocker1 ½ dl vispgrädde1 dl sirap200 g kokos. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar 175 g smör
Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
(blockchoklad eller 75-80% choklad). Häll i yoghurten, mjölken och hallonen i en mixer. Blanda dessa. Hacka sedan chokladen samt nötterna lite och häll i mixern
Låt degen vila i 5-10 minuter. Lägg alla arepas på gärnet och stek de 5-10 minuter på varje sida eller tills de fått fin gyllenbrun färg och bakats klart i mitten
175 g smör4 ägg6 dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver8 msk kakao2 tsk vaniljsocker2 krm salt. Toscasmet75 g smör2 dl strösocker1 ½ dl vispgrädde1 dl sirap200 g kokos. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar 175 g smör
150 g skållad sötmandel. 0,5 tsk flingsalt. 0,5 dl kokosolja. 0,75 dl lönnsirap ( jag använde agavesirap). 0,75 dl kakao av god kvalitet ( ex Kung Markattas). 150 g skållad sötmandel. 0,5 tsk flingsalt. 0,5 dl kokosolja. 0,75 dl lönnsirap ( jag använde agavesirap). 0,75 dl kakao av god kvalitet ( ex Kung Markattas)
Tillsätts i mindre mängder, ca ½ - 1 dl/brödsat om 5 dl vätska. 5 dl vätska. Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning av olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
söndag, den 8 march 2015, kl. 4 ägg ♥ 1,5 dl sötning ♥ 4 msk kokosmjöl ♥ 2 msk kakao ♥ 1 msk fiberhusk3/4 tsk bikarbonat ♥ 0,5 tsk vaniljpulver ♥ 1 krm salt. 250g rumsvarmtsmör ♥ 1 dl sötning ♥ 1 äggula (går bra utan) ♥ 1 tsk vaniljpulver. Grädda den sedan mitt i ugnen i 5 minuter (se till att den inte blir för välgräddad, då blir det svårt att rulla den) ♥ Ta ut botten ur ugnen och "vänd" hela kakan med hjälp av ett till bakplåtspapper. Vardag 8 march 2015, kl. 1,5 dl sötning. 0,5 tsk vaniljpulver. 250g rumsvarmtsmör
150 gr laktosfritt smör. Sätt ugnen på 175 grader. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min till kakan är torr på ytan men fortfarande känns lös i mitten. 150 gr laktosfritt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.