I fredags firade vi min ena bror som fyllt år i veckan med en Marockansk köttgryta med granatäpple. Johan åkte på fiskehelg med grabbarna så jag och Oliver passade på att umgås bort mormor och morfar lite
Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Servera den marockanska kycklingen med couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Jag sitter dock och funderar kring det där med vuxna och barn. Iadg vill jag tipsa om en riktigt god kycklingrätt som är sprängfylld med smaker, precis så där som jag älskar
Det jag älskar med den marockanska vardagsbakningen är att den ofta är väldigt enkelt, kräver oftast ingredienser som man brukar ha hemma och smakar så himla gott
Vi åt en rödbetssallad med spenat och halloumi till. Här har jag marinerat lammkotletter i en smakrik marinad, och sedan grillat dem i het stek/grillpanna innan de fick steka klart i ugnen
När jag fann detta recept av en matskribent med rötter från Marocko så ville jag testa det.  Till couscousen valde jag att göra köttfärsbiffar smaksatta med kebabkrydda (finns att köpa hos Aromia ), rostade grönsaker och Sweet Red Pepper Sauce  och god grönsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.