2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
2 kg gul lök, skivad 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja, till stekning smör, till stekning 1 l kycklingbuljong 3 dl torrt vitt vin 3-4 lagerblad färsk timjan vitvinsvinäger, några droppar salt svartpeppar
Markus Aujalay. 1. Kyckling. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i bitar. Skölj och kärna ur chilin. Lägg allting i en matberedare tillsammans med saffran, spiskummin, paprikapulver, korianderfrön och olja
Dagens recept är hämtat från Markus höst- och vintermat av Markus Aujalay. Chrisse fortsätter sitt höstprojekt även denna höst och testar nya äppelkakor
Markus Aujalay. 1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. 2. Biffar. Skala och finhacka löken. Blanda samman mjölk, grädde, ägg, ströbröd och lök i en skål och låt stå och svälla i ca 10 minuter
Markus Hilmander Gastromix Catering och. @MarkusHilmander. Tidigare inlägg av Markus Hilmander. Fisk, Kockens Tips, Markus Hilmander, Rimma 1 liter vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.