Nu på hösten är det marknadstider och i helgen ska vi på Årjängs marknad. Eftersom det är tradition så har det bakats marknadskarameller… och vi väljer faktiskt att dela med oss av det hemliga receptet
Emellanåt får man göra ett ryck för att återupprätta både mormor och farmors arv på matkultursidan. Jag för det gärna in i min egen tidsålder, formar det efter mitt egna liv och preferenser, men det känns skönt att förankra bakåt, att minnas
Blanda vetemjöl, florsocker, kakao och vaniljsocker. Smält ihopkokosfett, vatten och socker. Häll vätskan över de torraingredienserna, rör om SNABBT och noga
Semester, måndag och sista dagarna i juni 2015. Yees. idag börjar jag min fyra veckor långa semester. i regn, mulet och med fyra ungar och en man som jobbar
Blanda mjölet, florsockret och kakaon i en skål. Koka vatten, cocosfettet och sockret i en gryta. Låt det koka upp och häll det sedan över de torra ingredienserna och rör om ordentligt
Blanda florsocker, vetemjöl och vaniljsocker. Koka mjölk och strösocker i 3 minuter. Häll den heta mjölkblandningen över mjölblandningen under kraftig omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.