Marknadskarameller eller höstnougat har en lång och god tradition på den värmländska sidan släkten. Här kära vänner kommer ett recept vi blev riktigt stolta över och gärna delar med alla
Alltid marknadskarameller om julen, och kaffe drack man både på bit och på fat. Emellanåt får man göra ett ryck för att återupprätta både mormor och farmors arv på matkultursidan
Jo, det är lätt att fixa sina egna marknadskarameller. Nästan alla som varit på marknad nån gång har nog också smakat på marknadsgodis och vet ni vad som är bra
Blanda vetemjöl, florsocker, kakao och vaniljsocker. Smält ihopkokosfett, vatten och socker. Häll vätskan över de torraingredienserna, rör om SNABBT och noga
Blanda mjölet, florsockret och kakaon i en skål. Koka vatten, cocosfettet och sockret i en gryta. Låt det koka upp och häll det sedan över de torra ingredienserna och rör om ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.