Jag har gjort det igen, en ny smak med marineradevitlöksklyftor. Jag har smakat av marinaden då den kokat upp, så jag tror att vitlöksklyftorna kommer att bli riktigt kanon-goda
Här följer mitt recept på vitlöksklyftor som är marinerade med timjan och dragon. Häll vitlöksklyftor och vitvinsvinäger i en kastrull, låt koka upp och stå någon minut
Förväll de skalade vitlöksklyftorna i vatten tills de känns nästan mjuka, al dente. Häll blandningen över vitlöksklyftorna och låt gärna stå och dra några dagar
Igår när vi veckohandlade fick jag syn på marineradevitlöksklyftor i hyllan, det har vi inte ätit på hur länge som helst så en sådan fick följa med hem
Inspiration till det här receptet hittade jag på "Remsans bistro", det verkade intressant med marineradevitlöksklyftor i och dessutom var det väldigt få ingredienser vilket passar mig bra
När kycklingen är genomstekt häller du över vitlöksklyftorna och marinaden de ligger i. 1 burk marineradevitlöksklyftor (Ridderheims). 1 burk marineradevitlöksklyftor (Ridderheims)
5 vitlöksklyftor. Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad. Gnid in marinaden i köttet och lägg sedan alltsammans i en bunke eller plastpåse
3 vitlöksklyftor . 3 vitlöksklyftor. Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
2 krossade vitlöksklyftor. 2 vitlöksklyftor. 2 krossade vitlöksklyftor. 2 vitlöksklyftor. Vildsvinskött kommer vi att äta på på längden och tvären den närmsta tiden
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
2 krossade vitlöksklyftor. 2 krossade vitlöksklyftor. Servera fläskfilén i tunna skivor på sommarbuffén. Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.