Jag fullkomligen älskar allt som har med lök att göra. Häll vitlöksklyftor och vitvinsvinäger samt hackad chili i en kastrull, låt koka upp och stå någon minut
Här följer mitt recept på vitlöksklyftor som är marinerademed timjan och dragon. Häll av kokvattnet, men låt klyftorna ligga kvar, skölj dem rikligt med kallt vatten
persilja, gräslök, rosmarin och/eller dragon och blanda med starkare kryddor om så önskas. Förväll de skalade vitlöksklyftorna i vatten tills de känns nästan mjuka, al dente
Inspiration till det här receptet hittade jag på "Remsans bistro", det verkade intressant medmarineradevitlöksklyftor i och dessutom var det väldigt få ingredienser vilket passar mig bra
(Ev två tunt skivade vitlöksklyftor). Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé. 2 krossade vitlöksklyftor. Smaka av med ytterligare salt, svartpeppar och olivolja 10 bufféportioner. 2 krossade vitlöksklyftor
Skär kycklingen i mindre bitar och låt den steka med baconen. När kycklingen är färdig tillsätt tärnad paprika och strimlad purjolök och låt det fräsa med ett par minuter innan du tillsätter philadelphiaost, crème fraiche och mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.