Jag fullkomligen älskar allt som har med lök att göra. Häll vitlöksklyftor och vitvinsvinäger samt hackad chili i en kastrull, låt koka upp och stå någon minut
Här följer mitt recept på vitlöksklyftor som är marinerademed timjan och dragon. Häll av kokvattnet, men låt klyftorna ligga kvar, skölj dem rikligt med kallt vatten
Smaka av såsen med mera kryddor vid behov. Servera med ris och sallad. Nötter av olika sort och krossad ananas i separata skålar är fint att duka med , tycker jag
persilja, gräslök, rosmarin och/eller dragon och blanda med starkare kryddor om så önskas. Förväll de skalade vitlöksklyftorna i vatten tills de känns nästan mjuka, al dente
Igår när vi veckohandlade fick jag syn på marineradevitlöksklyftor i hyllan, det har vi inte ätit på hur länge som helst så en sådan fick följa med hem
Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk. Använd även stammen på broccolin, skala med en potatisskalare och skär i bitar
(Ev två tunt skivade vitlöksklyftor). Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.